tiistai 14. tammikuuta 2014

Ystävälle ommeltua

*marjuska* ompeli sukulaiselle ja ystävälleen vastapalvelukseksi suuresta neulomuksesta muutaman jutun. Pari paitamittaista yläosaa, yksi mekko ja kaksi ostoskassia.
Se todella ihanan neulomus esittellään pian ihan omassa postauksessaan. ;-)

Ostoskasseista toinen on  isoa kokoa ja toinen pienennetty lasten malli. ison kassin kaava on suoraan muovisesta ostoskassista ja pieni kaavoitettiin itse isosta mallia ottaen. Molempiin piti tietysti ommella myös yläosan tikkaukseen vanha päältäommeltava KettuLiini-merkki. Näihin ei oikein sellaista saumaan ommeltavaa mihinkään pystykään laittamaan.

Kankaat: kierrätettyä puuvillaa
Kaava: ostoskassista piirretty ja itse muokattu
Tässä näkyykin kassien kokoero. Kovasti näistä on tykätty. *marjuska* nimittäin ompeli näitä ison pinon joululahjoiksi niin isossa kuin pienessä koossa. Jos joku innostuu kassien ompelusta niin hyvä ohje niiden tekemiseen löytyy PamPaun blogista.

Kangas: lime Appelsiini-jerseytrikoo (Emeli design)
Kaava: oma muokkaus
Sitten yläosien kimppuun. Kaikki on tehty samalla kaavalla eli kaikissa on kantatut kädentiet ja päntie ja lisäksi etuosaa rypytetty ilmettä antamaan.  Pituus vain on kaikissa kolmessa eri.
Tämä vihreä on lyhyin kolmesta eli paitamittainen.

Kanttaukset on tehty limellä resorilla, samoin rypytys.

Kangas: trikoo, en muista valmistajaa
Kaava: oma muokkaus
Pinkkisävyinen tunikamittainen hihaton.

Tässä oranssit kanttaukset ja rypytyslista.

Kangas: Applepie (design Sari Ahokainen)
Kaava:oma muokkaus
Viimeisenä mekkopituuteen asti venytetty hihaton. Tästä tulikin todella upea.
Tähn sopivat todella hyvin pinkit tehosteet.
Kuvatessa joutui harrastamaan lattiakuvausta koska mekko on niin pitkä ja leveä. Tähän meni kolme metriä kangasta yhteensä ja on siis tyspitk mekko joka levenee reilusti alaspäin. Itse asiassa koko kankaan leveyteen asti. Tästä mallista saattaakin tulla kesäksi myös myyntiin jonkinlainen versio. Oli tämä sen verran kivan näköinen.

Piti vielä ottaa kuvia itselaukaisinta käyttäen jotta vaatteista saa paremman ja todenmukaisemman kuvan. Nämä näyttävät päällä niin paljon paremmalta kuin tasossa.
Lyhyin appelsiinipaita tässä.

Sitten siirrytään tunikapituuteen kukkien muodossa.

Ja lopuksi mekkomittaan asti. Helma ei tässä nyt näy mutta menköön. Myöhään illalla ei jaksanut enää enempää kuvia räpsiä. :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteista. :-)