tiistai 14. tammikuuta 2014

Tosi Kool villatakki :-D

Värjäyskokeilua KoolAid-värimehuilla ja tulos on aikaskin kiva. Tietysti piti ensin ommellakin tuo villatakki että pääsi värejä kokeilemaan. Tästä taisi tulla *marjuska*n lempparivillatakki!

Kangas: villaneulos maatuska ja kukka Pehemiältä, design Leena Renko
Kaava: Firenze Ottobre 2/2011
Malliltaan tämä on perusvillatakki ilman huppua ja napeilla. Villatakki on pitempi kuin kaavassa koska se on tehty niin pitkäksi kuin kankaasta sai. Ei kannattanut jättää kapeaa kovin käyttökelvotonta soiroa kankaasta, vaan tehdä villatakista sen verran pidempi. 
Huomautuksena tässä kaavan kokeilua harkitseville että malli on aika kapea. Onneksi villaneulos venyy käytössä niin se ei niin haittaa.

 Yksityiskohtana villatakin rintamuksessa pieniä laskoksia jotka antaa vähän muotoa samalla povelle.

 Kaavaan lisättiin vielä taskut molemmille puolille koska niitä aina tarvitaan, varsinkin villatakissa jos sitä käyttää päällysvaatteina sopivilla keleillä sitten kesemmällä.

 Liukuvärjäys tehtiin oranssilla helmaan. Kuvassa näyttää vähän läikikkäältä mutta kamera korostaa näköjään uota ominaisuutta. Oikeasti ei erotu noin paljon.

Hihoissa on sitten liukuvärjäystä vihreällä.

Ja kun joku kuitenkin kysyy niin värjäys on tehty kattilassa valmiiseen villatakkiin. 
Eli siis kattilaan lämmintä vettä, värimehut perään (tässä oranssia 4 pussia a vihreää 2), villatakin helma ja hihansuut sitten lillumaan omiin kattiloihinsa  ja sitten vain odotellaan ja seurataan värin imeytymistä. Pidetään tummimmaksi tarkoitettua kohtaa väriliemessä koko ajan ja sitten huljutellaan ja kastetaan kangasta syvemmälle niin että tulee liukuvärjäys. Värjäys on valmis kun kattilassa ei ole enää väriä. Vesi siis muuttuu kirkkaaksi pikkuhiljaa värin imeytyessä. Lopuksi kiehautetaan värjätty kangas vielä värin kiinnittämiseksi.
Aika helppo ja nopeakin homma oli tuo tehdä. :-)

Pakolliset sovituskuvat vielä lopuksi. :-) Näissäkin kamera korostaa tuota läikikkyyttä jota ei kyllä valmissa vaatteessa noin pahasti näy.

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommenteista. :-)