tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tour de Rovaniemi

Aivan mahtava lauantai-päivä vietettiin kangashullujen naisten seurassa Rovaniemellä (ja pitkälti myös bussissa). Pohjois-pohjanmaan Ompeluihmiset-ryhmä (PPOI) järkkäsi tämän reissun ja mukana oli porukkaa Ylivieska-Oulu-Kemi akselilta karkeasti jaoteltuna. Meitä oli täysi bussillinen ja kävimme Eurokankaassa, Ottobrellä (tietysti!), Ilofantissa ja Marimekolla. Päivä hurahti mukavassa seurassa oikein mukavasti.

 Kangaslöydöt esittelyssä tietysti esimmäisenä. Tässä kuvassa *marjuska*n löydöt. Alimmaisena ruudulliset tikkikangasta, päällä harva neulos, sitten puuvilloja tuohon kukkaiseen asti ja loput joustavia kankaita. Ihan kiitettävä saalis. :-D

*sussuli* oli hieman maltillisempi. Kankaat sopivat jopa kuvaan näin levitettynä. :-D Alhaalla aaltovelouria, keskellä kuviotrikoita, ylhäällä vasemmalla sama tikki kuin *marjuska*lla, vieressä farkkua, viskoositrikoota ja pala raitaresoria.

Muutama reissukuva....
Tässä ollaan ryntäämässä Eurokankaaseen. Siellä olikin oikein hyvä vastaanotto ja meitä oli odotettu vierailulle.

Eurokankaassa oli sämpyläkahvit tarjolla. Reissun osanottajilla oli myös pipokilpailu, kuvassa näkyy lankarullapipo joka voitti äänestyksen. Muitakin päheitä pipoja oli tarjolla. Seurueemme kiinnitti kyllä huomiota. :-D

Tungosta EK:n palalaareilla. Ostoista saimme alennusta 10%.

Eurokangas lahjoitti jokaiselle myös kangaskassin. Tässä *marjuska*n kassi.

Nyt ollaan siirrytty jo Ottobrelle. Seurueelle pidettiin info ala-aulassa ennen naisten päästämistä irti ostoksille. Saimme jopa 20% alennuksen ostoista. :-)Täälläkin oli tarjoilua järjestetty.

Pikkasen tungosta syntyi kun 50 naista yhtäaikaa sulloutui Ottobren tiloihin. Tila on aika sokkeloinen ja  aika hyvin sinne kuitenkin porukka katosi ja taisi jokainen löytää ostettavaa. :-D Valikoima on aivan mahtava ja laidasta laitaan löytyy kankaita. Kuvassa trikoovalikoimaa.

Tämä puuvilla-osasto oli kuin karkkikauppa. Kankaat niin kauniisti esillä. Etualalla taisi olla myös yksivärisiä trikoita ja ehkä jotain muutakin. Ei muista enää. 

Tässä jonotetaan kassalle. Käytössä oli vain yksi kassa ja kuitit kirjoitettiin käsin. Niinpä aikataulu pikkasen meni keturalleen Ottobren vierailun aikana. Muuten OB:n vierailu oli oikein antoisa. 

Ilofantista ja Marimekosta ei tullutkaan otettua kuvia. Ilofantissa ei ollut kankaista edes tarjousta. Marimekossa trikoita oli kivasti ja  ripeä palvelu. Meistä kumpikaan ei niistä paljoa ostellut. Ilofantista löytyi kuitenkin mukavat tuliaiset pienille kotiin.

Nimittäin tällaiset magneettiset kalapelit. Ovat olleet hitti niin *marjuska*n kuin *sussuli*nkin kotona. Säilytyslaatikko on todella ihana. <3 Kalat ovat vaneria eli niiden pitäisi kestääkin käytössä ja ongessa tuo koukku on muovia ja sen sisällä se magneetti.

Kalapeli in action!

Lopuksi vielä yksi kuva ILOsen KettuLiinin sunnuntaipäivästä. Olimme väsyneinä mutta onnellisina reissun jälkeen myymässä paikallisessa hiihtotapahtumassa tuotteitamme. Leena (mallinukke) oli hyvänä sisäänheittäjänä Riemukukka-tunika päällään. :-D

Tunikoista tulossa pian oma postaus..... Samoin pipo-ohjetta pukkaa ihan pian!

2 kommenttia:

  1. Ihanalta reissulta kuulostaa ja näyttää! :D

    VastaaPoista
  2. Teillä on ollut varmasti mahtireissu! Kiva oli lueskella reissukertomusta :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommenteista. :-)