maanantai 28. lokakuuta 2013

I love KettuLiini

 Hupsista! Kuukausi on kulunut edellisestä postauksesta ettei ole huomannutkaan. ILOisella KettuLiinilla on ollut kiirettä eikä blogipivityksiin ole oikein aikaa tahtonut löytyä. Myös jotain superihanaa on tässä välin tapahtunut kun saimme käsiimme ihanan ikioman kankaan.
 Ja me ollaan ihan lovena siihen! :) Ihanainen KettuLiini-kangas on pikkukiisken eli Leena Rengon käsialaa. Suuri kiitos Leenalle tästä. :) Materiaalina on ohuempi joustofrotee joka sopii monipuolisemmin ompeluun kuin perinteinen paksumpi joustis. Tästähän on tulossa sitten myyntiin myös ILOisen KettuLiinin omia vaatteita kunhan niitä ehditään ompelemaan.

 Kangas julkaistiinkin jo facebookissa uudella sivullamme vähän aikaa sitten ja sai aika mukavan oloisen vastaanoton. Huimaa on se että sivumme on tuore ja tänään saatiin sinne jo 300:s tykkäjä. Jee!!! :-D
Nyt vain koitetaan saada kovaa kyytiä nettikauppaa auki että päästään myymään tätä ihanuutta muillekin. Pieni erä myytiinkin jo oman alueen ompelijoille etukäteen.

Ensimmäisen ompeluksen kankaasta teki *marjuska*. Itsellehän sitä piti ekana superíhanaa kangasta ommella. Niinpä syntyin pitkähihainen tunika kierrekauluksella ja taskulla.

Taskuun löytyi juuri oikeansävyistä velouria tilkkunen. Samoin sopivaa resoria löytyi jemmasta. Kankaaseen sopivaa resoria ja joustofroteeta on tilattu yksivärisenäkin mutta niitä emme ole vielä saaneet.

 Kaulus on korkea ja ommeltu kieroon niin että saumat ovat noin 20cm pois kohdiltaan. Se saa aikaan tuon kivan kierteen. 
Tässä kuvassa värit ovat muuten parhaiten kohdallaan. Herkullinen ruskea, murrettu oranssi ja sammalenvihreä.

Ja sovituskuva lopuksi. Kuvan laatu ei päätä huimaa mutta saa tästä selvän et millainen on päälle puettuna. :D

3 kommenttia:

 1. Suloinen kettukangas :) Ihana kaulus tunikassa. Siis miten tuo käytännössä tehdään? Kierretään, mutta mulla ei leikkaa että miten. Ommellaan ensin tuubihuiviksi ja sitten kiinni mekkoon? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan vääntää rautalangasta. :-D Eli otetaan neliskanttinen pala kangasta jonka leveys on sama kuin pääntien ympärysmitta ja korkeus on kaksi kertaa haluttu korkeus. Mulla taisi olla kauluksen lopullinen korkeus noin 20cm, eli pala on 40cm korkea.
   Sitten ompelemaan. Ommellaan kaulus renkaaksi ja laitetaan se kaksinkerroin niinkuin normaalistikin kun korkeaa kaulusta ommellaan. Asetellaan kauluksessa oleva sauma niin että niiden etäisyys toisistaan on noin 20cm ja neulataan ja ommellaan se pääntielle. Tällä tavalla saadaan kaulukseen kierrettä että se jää tuollaiseksi muhkeaksi.

   Toivottavasti ymmärsit. Ja jos jäi vielä epäselväksi niin voin kyllä napsia kuvia ommellessa niin sillä tavoin luulisi selviävän. :-)

   Poista
 2. voi että.. saisinko ostettua palan tuota ihanuutta? <3 :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommenteista. :-)