perjantai 1. marraskuuta 2013

Leirillä ommeltua....


Jepulis. Viime viikonloppuna ommeltiin urakalla paikallisen facebook-ryhmän Pohjois-pohjanmaan ompelijaihmisten (PPOI) järjestämällä ompeluleirillä. Kolmisenkymmentä naista ompelukoneineen ja saumureineen ja peittareineen kokoontui yhdessä Alavieskan Lumikuruun ompelemaan viikonlopuksi. Lisäksi Hannan kangas oli järjestänyt paikalle pienen kangaskaupan jotta resoreita sun muita perustarvikkeita pystyi suoraan paikalta ostamaan.


Alla kuvassa ompeluskello jota kilkuutettiin aina ompeluksen tullessa valmiiksi. Lisäksi merkattiin aina rasti ruutuun että pysyttiin perillä kaikkien valmistuneiden ompelusten määrästä. Ja niitä oli paljon. Monta sataa kappaletta.


*marjuska* pääsi paikalle lauantaista sunnuntaihin ompelemaan ja leirillä valmstui tällaiset ompelukset. Yhteensä ompeluksia *marjuska*sai aikaan 14 kappaletta.

Omaan käyttöön ommellut vaatteet ovat tässä. Jokaiselle perheenjäsenelle piti jotain ommella. Kuvassa siis 8 vaatekappaletta.

Vanhimmalle pojalle piti pikana ommella katu-uskottava rokkipipo kun aika meinas loppua kesken. :-D

Nuoremmalla pojalle robopaita ja neiti L:lle hiirimekko. 

Vanhimmalle tyttärelle sininen raglanpaita ja  *marjuska*lle itselleen tuo vihreäraitainen.





Nämäkin *marjuska*lle. Toimivat samalla koeompeluina pisniksiä ajatellen. Onneksi paikalla oli se pieni kangaskauppa josta sai tuon sydänkankaan pöllöille kaveriksi. Se sopii niin hyvin.

Perheen isälle pienimmän kanssa samasta kankaasta paita.

Vähän työompeluitakin piti surruutella. 
Tässä pari paitaa myyntiin.

Ja neljä tunikaa myöskin myyntiin. Näissä mallina kiva takaa pidempi helma.

Muutama sovituskuva kuuluu asiaan...
 Perheen pienimmät uusissa asuissaan. Pojalla ei vaan housut tahdo pysyä nykyän päällä niin tässäkin ollaan pelkissä pikkareissa.

Roboa lähempää.

Ja hiirimekko. Tämä oli kovin mieluinen.röyhelön reuna oli tarkoitus rullapäärmätä mutta tekemätt se on jäänyt. Trikoo ei onneksi purkaannu. :-D

 *marjuska*n testimekko-ompelut. Vai tunikako tämä olisi? Kiva tuli joka tapauksessa oli nimike mikä hyvänsä.

 Ja vielä toinen versio samalla muokkauksella. Nämä olivat niin kivaa mallia että näitä tehtaillaan myyntiinkin asti kunhan ehditään.

 Vielä mallinken päällä myyntiin ommellut mallit. Tässä paita.

Ja tässä tunika.