torstai 27. kesäkuuta 2013

Liisa Ihmemaassa-mekkonen

 Puuvillaisia ompeluksia vaihteeksi. *marjuska*n vanhin tyttö A on innostunut Lolita-tyylistä ja äidin piti mekko tyyliin sopivana yrittää toteuttaa. Neiti A valitsi itse kankaan ja mallin mekkoon. Äiti sitten vain ompeli. 
Tästä tulikin aika satumainen mekko. Voi kuvitella kuinka tyttö juoksee kanin perässä kaninkoloon ja putoaa ihmemaahan....

Kangas ja pitsi Hanhelists
Kaava oma sovellus
Mekossa rypytetyt hihat niin olalta kuin hihansuusta. Reilusti rypytetty helma ja vetoketju takana. Pääntie ja helma on somistettu pitsillä.

 Takana mekossa on pikkuisena ekstrana iso rusetti. Se on ommeltu kiinteästi kiinni mekkoon. TOivottavasti pysyy pesuissakin paikallaan.
 Lähikuvaa pääntieltä ja hihasta. Oikein tuollainen söpöinen lopputulos. 

Helman pitsiä. Mekko silittämättä kuten kuvasta näkyy. :-D Muhkea alushame tähän pitäisi kuulemma vielä tehdä. Pitänee siis sellaista alkaa suunnittelemaan.

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Muffareita!





Toinen postaus heti perään kun vauhtiin pääsi. :-)
 Neiti L:lle muffinsseja ihan urakalla *marjuska*n toimesta. Puoli metriä kangasta hurahti että hups vaan tähän hameeseen ja jämäpalasta ommeltuun huiviin.

Kaava: Surprise-hame Ottobre 3/13
Kangas: Myllymuksut
 Ja kyllähän siitä tuli suloinen prinsessaihanuus. Edessä röyhelöiset taskut pitsireunuksella.

 Takana viisi kerrosta röyhelöä. Kyllä kelpaa pyörähdellä tässä. Röyhelöt rullapäärmätty saumurilla.

 Tässä vähän lähempää noita hörsöjä ja niiden liittymistä saumaan.

 Ja kyllä neiti tykkää ja kovasti ja sehän onkin suuri ilon aihe myös ompelijalle kun käyttäjä tykkää valmiista vaatteesta niin kovasti ettei muuta haluaisikaan päällään pitää. Muistetaan siis olla ylpeitä ompeluksistamme (ja muista käsitöistä myös!) jos saamme edes yhden ihmisen niillä onnelliseksi. :-)

 Pyllistysposeeraus. Piti kuulemma saada ihanat röyhelöt esille. :-D

 Jämäpaloista syntyi sitten vielä tällainen huivi. Tässäkin reunus rullapäärmätty. Tää on ihan simppeli renkula joka on sitten muotoiltu huiviksi. Ei siis mitään nappeja tai muuta. Etureuna vain käännetty peittarilla.

Ja tältä se näyttää päässä. Seuraavasta voisi tehdä hieman pitemmän version. Muuten tuli oikein hyvä.

Kesäkampetta

 Heti ensimmisenä toivotellaan hyvää Juhannusta kaikille tämän postauksen kautta. Toivotaan että saadaan nauttia sellaisista keleistä että tällaisia kesäisiä vaatteita saadaan myös pitää päällä nyt viikonloppuna. :-)

 Lyhyttä hihaa ja lahjetta on siis syntynyt *marjuska*n käsissä. Paitoja herra H:lle pino ja kesäpöksyt niin neiti L:lle kun herra H:llekin. 

 Teeppareita neljä kappaletta. Omalla kaavalla kaikki ja koko näissä 92.

Kankaat: Liandlon apinaa, Metsolan Minicarsia, JNY:n Circusta ja Liandlon maatilaa.

Kaava: Ottobre 3/13 Easy Piece
 Pöksyt lyhyillä lahkeilla. Ovat haaremimallia ja oli kiva kun samassa kaavassa oli molemmille koot.

 Tällaiset pöksyt ovat sitten jalassa. Ihan kivat menopökät. Näkyy tässä herra H:n uusi sirkusaiheinen teepparikin.

 Innostuttiin poseeraamaan vähän villimmin ja todettiin että pöksyt toimivat liikunnallisemmissakin menoissa. :-)

Maatilapaita oli kiva kun siitä on "ottia" niinkuin H itse sanoo. Tarkoittaa siis traktoria vaikkei heti sanasta arvaisikaan. :-D

Sama paita vielä takaa. Enempää ei poika suostunut sovittamaan. 

Neiti halusi sitten esitellä vielä paidan. :-) Tässäpä siis autopaita neiti L:n esittelemänä.

Lopuksi vielä isomman pojan paita. Herra L (13 vee) sai synttärilahjaksi kaksi paitaa. Viiksipaita tässä päällä ja sylissä pääkalloinen paita. Viikset paidassa ovat silitysarkista leikattu. Kätevä keksintö ja saa helposti kuvia kankaaseen.

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

"Sussulin" Ensimmäinen oma postaus.




Hei! 

"Sussulille" tuli Noshilta keväällä ihania luomu joustiksia ja niistä tehtiin kaikille paitsi Isille kesä housuja. Lomat alkaa ensi viikolla  ja kaikki viimevuotiset vaatteet ovat tietenkin pieniä, joten urakalla tehtiin uusia!!


Herkkuja kuivumassa.


Olohousun kaavana Ottobreen Jooga housut muokattuna sivusaumatomaksi ja  shortsien kaava uusimmasta Ottobreesta sekin muokattu sivusaumattomaksi.

Vasemmalla itselle olohousut, oikein kivat lökölököt. Lapsille parit sortsit joissa eriväri taskut piristeenä.


Vihreä aikuisten kokoa ja pinkki pienemmälle kätöselle.

Kaava Ottobreen Jooga housu ja miesten olo housut. Kankaat Noshin joustis ja  JNY:n Trikoo.

Isi ei niin värikkäästä välitä niin hänelle  lököhousut iloisesta ruskeasta ajoneuvo trikoosta =) normaalin raikkaan mustan sijasta.


Neiti S:lle kesäistä tunikaa muokattuna omasta liivimekon kaavasta.

Neiti S:lle kesäksi tunikaa, toiveissa että ihana helle ei olisi tältä kesältä vielä loppu. Olalla kuminauha rypyttämässä ja koriste nauhat resorista, ommeltu hihan suuhun kuminauhan jatkeeksi. Paitsi kalamekossa oikeat nauhakujat olalla.


Kankaina: vasemmalta oikealle Lillestoffin Kesäilo, Znoc desingin Peuratrikoo, Selian Laulukala trikoo, Lillestoffin Scandifuit Ja viimeisenä. Selian sateenkaariraita jersey.

Kaavana oma paitakaava, josta hiha lyhennetty.
Pikku mies E:lle muutama T-Paita. Kankaan Lillestoffia ja Traktori joustista Hanhelista.





Kaavana muokattu Onion 2035. Kankaat: Lillestoff, harmaa/oranssi Mosaiikki  ja PPOI:n ihana Metsätrikoo.

"Sussulille! muutamat tunikat loma odotellemaan. Lillestoffin kankaat ovat vaan niiiin ihania että voisin tehdä niistä kaikki vaatteeni! Mosaiikki on myös hyvä laatuista ja ihana kuosi, mahtavaa kun niin moni kuosi pääsi kankaaksi asti Ompeluelämän viimevuotisesta kuosikilpailusta.


Kaavana Onion.

Tässä Leena Rengon PPOI:lle suunnittelema Metsä trikoo, josta aurinko ihanasti hohtaa läpi! Framilon loppui ja rinnan alussauma jäi odottelemaan vielä rypytystä.



 Znoc Desingin Papukaija meinasi loppua kesken, mutta hamsterilta löytyi tietenkin hiha kangasta. JNY:n sydän trikoo oli juuri saman sävyistä ja siitä saatiin 1/3:n kivat hihat. Alla muutanma sovitus kuva, vaatteet in action!



Sortsit käy hyvin kauha miekailuun.

Ja mopoiluun.


Tässä neiti S.n balettia.

Nilkan ojennusta =)

Varvistelua =) joka ei kovin näy kyllä.

Robotti paidassa ropotti liikkeitä.

Ja loppu irvistys!

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Päällystakkia kesään lapselle ja aikuiselle

Pari takkia on tullut ommeltua muiden omista kankaista. :-)
Retroihanuustakki lapselle ja toinen erittäin pirtsakka kesätakki runsaammalle naiselle.

Kangas: vanha retroverho
Kaava mukaelma Ottobren 6/12 Talvileikki-kaavasta
Vanhasta verhosta syntyi isokauluksinen takki kokoa 92-98. Tässä on käytetty vuorinakin samaista kangsta kuin päällä.  Verhoa kun oli reilusti. :-D

Takissa on yksi tasku läpällä ja ihanainen pussihelma.

Napit ovat  vanhaa perua nappikätköstä. Taitavat olla kans aitoa retroa.

Takaa takki näyttäpi tältä. Hihat on koottu kuminauhalla käyttöiän lisäämiseksi.

Sisäpuoli tosiaan sitä samaa verhoa kuin päällikangas.

Näettekö tässä käsin ommellun kääntöaukon? Olen aika ylpeä siitä että sain sen noin siististi ommeltua. Ei huomaa ollenkaan. :D

Sovituskuvaa tyttöjen takista oman pojan päällä kun sattui olemaan sopivaa kokoa.

Tää on niiin ihana! Olisin omallekin tytölle kyllä kelpuuttanut heti. :-D

Ja vielä takaa...


 Toinen takki onkin aikuiselle runsaammalle naiselle ja ompelin sen hänen aikapulansa (ja kaupan huonojen valikoimien) vuoksi hänen omista kankaistaan. Tästä tulikin kesän väripilkku ja oikea karkki. :-) Kohdistus edessä sattui melkein tyäydellisesti nappiin. Muuten ei ollutkaan varaa kohdistaa kun kangasta oli puoli metriä vähemmän kuin ohjeistettiin.

Kangas: päällikangas Marimekkoa, hupussa ja alavarassa Kaufmanin puuvillaa, liukas vuorikangas Eurokangas
Kaavana ulkoilutakki Ottobre 2/2007



 Pirteä tämä kyllä on ja käyttäjäkin tykkäsi kovasti. Oikean kokoisenkin osasin tehdä kun en kesken ompelua pässyt sovittamaan. Oikein nappiin siis meni tämä ompelu. Nyt tekis mieli tehdä itsellenikin samalla kaavalla takki. Kankaitakin olis kun alkaisi vain saksimaan ja ompelemaan. :-)

Hupusta kurkkaa Kaufmanin ihana kukkapuuvilla joka sopi tosi hyvin kaveriksi Marimekon kankaaseen. Ei ihan samat sävyt mutta tyyliltään ihan nappi valinta. 
Vetskariksi valikoitui pinkki kun sopivaa keltaista ei löytynyt. Tuo pinkki oli lähimmäksi saman värinen ja sopiikin minusta paremmin kuin ehkä se kaltainen olisi sopinut.

 Takissa päällitaskut. Taskun alapuoli on muuten samaa kukallista puuvillaa kuin hupussakin. Nappeja en laittanut kun ei minusta sellaisia tarvinnut.

 Vuorina tuota liukasta vuorikangasta joka on toooosi ärsyttävää ommella ja kerran omassa takissani on käynyt niin että se on lähtenyt purkautumaan käytössä. Tähän takkiin tikkasin kaikki vuorikankaan saumat joten toivon kovasti ettei tämä ala purkautua.

Lopuksi vielä huono ja erittäin hölmöllä ilmeellä varustettu sovituskuva takista. Päällä vaatteet näyttävät aina paremmalta kuin laakana kuvattuna. Olkoonkin että tämä takki on minulle monta numeroa liian iso. :-D